Orbán hirtelen bekérette magához a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőit

gazdaság Kormány

Javában kurtítja a kormány az önkormányzatok bevételeit a járványhelyzetre (és az ebből fakadó „közteherviselésre” hivatkozva), és a döntések előtt érdemben nem tárgyal a települések vezetésével, legyen szó a helyi adók változtatási tilalmáról, vagy épp a parkolási díj eltörléséről.

A miniszterelnök most valami miatt mégis úgy döntött: beszélgetni akar a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőivel (a szervezetet mintegy felerészben ellenzéki polgármester, illetve közgyűlési többség irányítja). Hogy mennyire lesz partneri a konzultáció azt nem tudni, ugyanis több ellenzéki városvezető tegnap este tudta meg, hogy jelenése van a Várban, a miniszterelnöki rezidencián.

A találkozóra úgy tekintek, mint egy olyan eseményre, amelyen a kormány meghallgatja az önkormányzatok álláspontját. Megtisztelő, hogy kikérik a véleményünket. A tárgyaláson a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy képviseljem azon megyei jogú városok véleményét, amelyek vezetői a kormányzati elképzelésektől eltérően gondolkodnak”, reagált a kormányfői invitálásra Péterffy Attila. A pécsi polgármester némi malíciával azt is megjegyezte, hogy felkészítő anyagot ugyan nem kapott a Megyei Jogú Városok Szövetségétől (amit Kaposvár polgármestere, a fideszes Szita Károly vezet), de Péterffy szerint enélkül is lehet érdemben beszélgetni, hiszen minden városvezető tisztában van a magyar önkormányzatokat ma sújtó problémákkal. Így bízik benne, hogy érdemi lesz a konzultáció.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük