A kormány nem hátrál: járványkórház lesz a Károlyiból

egészség koronavírus Újpest

Kásler Miklós, az „Orbán-kormány hentese„, nem fúj visszavonulót, szinte kiürítteti a Károlyi Sándor Kórház Nyár utcai részlegét. Egy április 8-i levelében ugyanis azt kérte a kórház főigazgatójától, hogy az ágyak minimum 60 százalékát szabadítsák fel a koronavírus-fertőzöttek számára. A Károlyi Sándor Kórház engedélyei alapján jelenleg 377 ággyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy legalább 226 ágyat kell felszabadítani a koronavírus által fertőzött betegek számára az újpesti lakótelep szinte kellős közepén 2020. április 16-ig.

A portálunkhoz eljutott információk alapján már másnap, április 9-én elkezdték kiértesíteni a betegek hozzátartozóit, hogy szerettüket otthon kell tovább ápolni, és nekik kell megoldani elhelyezésüket, nekik kell róluk ezentúl gondoskodni. Úgy tudjuk, hogy erre a kórház vezetése 72 órát adott. Azoknak pedig, akikről nem tudnak gondoskodni, illetve állandó orvosi felügyeletet igényelnek, a Baross utcai részlegen alakítják ki az ápolásukhoz szükséges feltételeket.

Többen tiltakoztak is a kormányzat terve ellen, ugyanis azt mondták, embertelen, amit most a Kormány művel azokkal, akiket a legjobban kellene védeni, és akiknek most az elszigetelődés lenne az egyetlen mentsvár a vírus ellen. Most a legkockázatosabb korosztályt küldik haza családjukhoz, akiktől könnyen elkaphatják a fertőzést, illetve olyan alapbetegségekkel rendelkeznek, melyek már alapesetben is jókora kockázatot jelentenek számukra.

Déri Tibor, Újpest polgármestere pedig még április 8-án az EMMI miniszternek, Kásler Miklósnak küldött levelében így fogalmaz: „A kórházban olyan idős embereket látnak el, akik sokszor már önmagukat is képtelenek ellátni, állandó orvosi segítséget igényelnek. Azokat, akiket családtagjaiknál el lehet helyezni, óriási fertőzésveszélynek teszik ki, mely a mostani viszonyokat figyelembe véve mindenképpen megkérdőjelezhető lépés. Továbbá a kórházban maradó betegek átköltöztetése egy másik intézménybe – véleményem szerint – szintén veszélyes lépés, a demens betegeket az is megviseli sokszor, ha másik osztályra kerülnek át.” A polgármester végül a kórházban ápolt idős emberekért érzett felelősség miatt tisztelettel kérte a minisztert döntésének felülvizsgálatára.

Aki nem hajtja végre a döntést, repül

A hétvége folyamán az emberminiszter, Kásler Miklós a járvány kellős közepén menesztette a Rehabilitációs Intézet igazgatóját, majd a Fejér megyei Kórház igazgatóját is többek között vélhetően azért, mert ellenszegültek a kérésnek, nem akarták ezt az embertelen döntést végrehajtani.

Címke:

2 thoughts on “A kormány nem hátrál: járványkórház lesz a Károlyiból

  1. Az lenne a minimum h megoldják a beteg emberek ellátását!!! Verik a mellüket h két hét alatt felhúztak egy kórházat a koronásoknak akkor miért nem csinálnak még ha kevés?!! Szomorú hogy ezt meg tehetil beteg kiszolgáltatott emberekkel!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük