A főpolgármester ma személyesen tesztelte a zsúfoltnak mondott járatokat

Budapest Közlekedés

Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon járatok egy részén, ahonnan tegnap reggel megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek. Bár a telítettség a tegnapi beavatkozásunk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem vagyok elégedett – és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester felhívta a figyelmet, hogy éppen azokról a budapestiek veszik igénybe ezeket a járatokat, akik még veszélyhelyzet idején sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak, akik kora hajnalban indulnak munkába, mert a home office-ra nincs lehetőségük, akik számára a tömegközlekedés nem váltható ki mással.

Ha nekik kényelmetlenséget okoz bármely döntés, egy dolgot biztosan meg kell tennünk: elnézést kérünk tőlük – hangsúlyozza Karácsony Gergely.

Mint megírtuk, a BKK munkatársai tegnap is számlálták az utasokat, és ahol kell, mától sűrítik a járatokat. Karácsony Gergely azonban nem elégedett. Ma reggeli tapasztalatai alapján arra utasította a BKK vezetését, hogy tovább sűrítse a járatokat. Egyes járatokon, elsősorban Budán továbbra is 10 százalék körüli a kihasználtság, de máshol meghaladja a 60-70 százalékot a kora reggeli órákban. Ezért a járatsűrűséget rugalmasan kell kezelni, az utasszámokhoz, és nem korábbi sztenderdekhez kell igazítani. A BKK most ezen dolgozik gőzerővel, legalábbis Karácsony ezt fogja rajtuk számon kérni ma is, holnap is és a veszélyhelyzet minden egyes napján.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: Népszava

HIRDETÉS

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük