Akár 2021-ig is eltarthat a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban

politika

A Néppárt politikai közgyűlése a múlt héten nyilvánosságra került információknak megfelelően nem hozott érdemi döntést a Fidesz sorsával kapcsolatban. 2021 első felében kongresszust tartanak majd, ahol újragondolják a pártcsalád politikai irányvonalát.

Donald Tusk, a pártcsalád elnöke a források szerint a zárt ajtók mögött zajló ülésen hangsúlyozta: amíg ő vezeti a Néppártot, a Fidesz nem térhet vissza teljes jogú tagként, ha a helyzet változatlan marad.

A felfüggesztés határozatlan időre való meghosszabbítása, ami kizárólag a Fidesz lépésétől teszi függővé a Néppárt válaszát, azonban határozottan nem ugyanaz, mintha a pártcsalád a korábbi elképzeléseknek megfelelően szavazott volna a Fidesz tagságáról.

A Fidesz tagságát tavaly függesztették fel a Néppártban, de a szervezet EP-frakciójának tagja maradt.

A Néppárt három nagy tekintélyű politikusát – Wolfgang Schüssel egykori osztrák kancellárt, Herman van Rompuyt, az Európai Tanács korábbi elnökét és Hans-Gert Pötteringet, az EP volt elnökét – bízta meg azzal, hogy  készítsenek  egy jelentést és tegyenek javaslatokat a Fidesz tagságával kapcsolatban.

A „bölcsek” jelentését a korábbi menetrend szerint január végén kellett volna a párttagokkal ismertetni, hogy a február eleji értekezleten dönthessenek. 

Forrás: Index, hvg.hu
Fotó: EPP Twitter

Címke:

1 thoughts on “Akár 2021-ig is eltarthat a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban

  1. FIDESZ SZÍNHÁZ HELYETT: MAGYAR MÁJIG!!!
    NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJÁNAK OLSTEIN =ORSÓS=ORBÁN VIKTORNAK A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁNAK ÁLCÁZOTT “RENDSZERE” NETTÓ MAGYARMATOSÍTÁS!!! – MÁRMINT AZ ADÓZÓ MAGYAR ÉRZELMŰ ÁLLAMPOLGÁROKNAK!!!
    FOCISTÁKNAK TITULÁLT GYEPPUSZTÍTÓKNAK, ORSZÁG VEJKÓKNAK ÉS NER-VETEMÜLTEKNEK EZ A HÍR UGYANÚGY NEM HÍR, MINT AZ ÖSSZES TÖBBI ORSZÁGRONTÓ ÁTOK!!!
    ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK “ÜGYNÖKÜNK” NEM KÓSER ÉBRESZTŐJE 2020-ban VISZONT ABBÓL FOG ÁLLNI, HOGY ÁLLANDÓAN A TORKUNKON FOG ÁLLNI NARANCSHÉJ KIPÁS ELFAJZOTTJAIVAL ÉS MINDENÁRON A VÉRÜNKET AKARJA…”JAVAINK MELLETT”!!! -… EURÓPA LEGMAGASABB SARCÁVAL, GYARMATI ÉHBÉRÉRT!!!
    ÁLLÍTÓLAG MÁR 3 MILLIÓ SZIMPATIZÁNSA VAN NETANJAHU LAKÁJÁNAK…- A PILLANATNYILAG ORBÁN VIKTORNAK NEVEZETT HAZAÁRULÓNAK‼️‼️‼️😱
    AZ EFFÉLE IDEGEN, KARVALYTŐKÉSEK ÉRDEKEIT SZOLGÁLÓ DÖBRÖGIKET; – MÁR CSAK AZ ÉBREDŐ LUDAS MATYIK TUDJÁK KIVERNI ÉDES HAZÁNKBÓL‼️‼️‼️😘🙏
    https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:d2VoHNY4IecJ:https://nemzeti.net/16-orszagbol-vannak-kitiltva-a-zsidok-hol-a-felhaborodas-2-7963006.html+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük