Farkas-erdő: Nem adja fel, és tovább pofátlankodik a Fidesz a fővárosban

Budapest környezet politika Újpest

A Fővárosi Közgyűlés támogatta Déri Tibor újpesti polgármester előterjesztését, miszerint elutasítják a Magyar Íjász Szövetség azon kérését, hogy mintegy 2 hektár erdőterületet adjanak át íjászpályák létrehozására. Mivel ez most elutasításra került, kijelenthető, hogy biztosan nem lesz két íjászpálya a Farkas-erdő területén a jövőben.

Dr. Láng Zsolt, Wintermantel Zsoltot és a Fideszt képviselve megint előjött a csereerdősítéssel szinte ugyanazon a helyrajzi számon, amivel májusban is próbálkoztak. Akkor dr. Trippon Norbert hívta fel a figyelmet, hogy ez egy óriási kamu, ugyanis a csereerdősítésre kijelölt terület (Aquaworld és az M0 közötti terület) most is erdő gazdag állat- és növényvilággal.

A csereerdősítésre kijelölt terület a térképen 215/D és 2015/E jelzéssel ellátva. A 200/A és a 215-ös területek között pedig spontán erdősült rész található szintén gazdag állat- és növényvilággal.
(forrás: NÉBIH erdőtérkép)

Az íjászcsarnok ügye még lóg a levegőben. A Magyar Íjász Szövetség beadta már az építési engedély-kérelmét, azonban érvényes építési engedéllyel mind a mai napig nem rendelkezik. Ugyancsak nem rendelkezik közterület-használati engedéllyel, és emiatt a mai nap folyamán már el kellett őket zavarni a területről, ugyanis megkezdték volna a munkát. Ezt az Önkormányzati Rendészet megakadályozta.

Az építési engedély eljárása decemberben felfüggesztésre került. A munka elkezdésének azonban feltétele, hogy a tulajdonos (1/2 arányban Budapest Főváros IV. kerület Újpest, mint tulajdonos) hozzájáruljon a munkák elkezdéséhez. Ezt ezidáig – érvényes építési engedély hiányában – még nem tették meg.

Forrás: Újpesti Hírmondó

Címke:

1 thought on “Farkas-erdő: Nem adja fel, és tovább pofátlankodik a Fidesz a fővárosban

  1. Mit képzel magáról a Magyar Íjász Szövetség, nekik semmi sem szent, semmi sem drága!? Sport szervezet létükre a természet rongálása, károsítása árán is céljuk az anyagi és gazdasági előnyökhöz jutás! Eddig hol voltak? Maradjanak ott!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük