A Pannonhalmi Főapátság pincészetének Tricollis vörösbora győzte meg az újpestieket
A hétvégén rendezték meg az Újpesti BorVíkendre keresztelt rendezvényt, ahol 19 pincészet jelent meg és mutathatta be termékeit. Az rendezvényre érkezőknek fontos feladata is volt: ki kellett választani három borfajta közül, melyik legyen 2021-ben Újpest Város Bora.
Eger, Szekszárd és Pannonhalma versengett idén az újpestiek kegyeiért, melyet végül a bencések nyertek el a 2019-es Tricollis vörösborral. A bor 40% pinot noir, 40% merlot, 20% cabernet franc házasításából jött létre. A szőlők erjesztése 60 hl-es acéltartályokban történt. A 15-25 napos héjontartást és erjedést követte a préselés. A bort 228 literes használt fahordókban 6 hónapon keresztül érlelték.