Újpesti kórházért tüntettek tegnap

egészség Újpest

Ahogy korábban beszámoltunk róla, csütörtök délutánra ellenzéki pártok képviselői flashmobot szerveztek egy 21. századi egészségügyért, és hogy újra legyen kórháza Újpestnek.

Délután háromnegyed 5-kor már szép számmal gyülekeztek az újpestiek, hogy együtt tiltakozzanak Orbán Viktor és Wintermantel Zsolt közös terve ellen, hogy a néhai Árpád Kórház épületéből munkásszállót létesítsenek. Ezt támasztja alá az, hogy a Kormány mind a mai napig nem vonta vissza azt a kormányhatározatot, mely arról szól, hogy munkásszállót alakítsanak ki az épületből, valamint az is, hogy maga a fideszes polgármester és alpolgármestere is kinyilvánította a testületi üléseken, hogy az épület alkalmatlan arra, hogy kórházként funkcionáljon. Több felszólaló szerint is Wintermantel Zsolt becsapja az újpestieket, mindezt azért csinálja, mert tudja, ég a ház a feje felett, mondani kell a témában valamit, a látszatot fent kell tartani, mintha harcolna egy újpesti kórházért.

Varju László, Újpest országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az épület 2012 óta áll üresen úgy, hogy 2010-ben felújították azt. A tervek szerint először az épületből hajléktalanotthon került volna kialakításra, majd a munkásszálló megvalósításáról született végül határozat. „Újpestnek nem munkásszálló kell, kórházra van szükség!” – hangsúlyozta a politikus. Az országgyűlési képviselő hozzátette: „itt az ideje, hogy Orbán Viktortól és annak helyi lerakatától Wintermantel Zsoltig észrevegyék végre, hogy az újpestiek kórházat akarnak, tisztességes egészségügyet a házi orvosoktól a szakrendelőn át a kórházig!

Dr. Trippon Norbert, az MSZP politikusa azt kérdezte, hogy „hol volt Wintermantel Zsolt, amikor bezárták az Árpád kórházat? Hol volt, amikor arról döntöttek, hogy munkásszálló legyen az épületből?” Szerinte Wintermantel Zsolt behúzta fülét-farkát, bekotródott a sarokba a gazdája parancsára, mert gyáva. Gyáva, mert nem jött el, de a fiúkat odaállította egy transzparenssel. Szerinte Wintermantel csak olyan helyeken megtalálható, ahol a közpénz folyik, ahol a fákat irtják, ahol az ingatlanpanama van, illetve a Kakukkban, ami a Fidesz-klub. Ez már nem egyszerűen a Fidesz-maffia, hanem a Wintermantel-maffia, ami Újpesten működik, és aminek októbertől vége van, és ők lesznek a múlt. Úgy fogalmazott: „közösen, együttesen véget vetünk ennek a korszaknak, októbertől ők lesznek a múlt! Nem csak leváltjuk őket, még az időkaput is rájuk zárjuk, hogy soha többé ne jöhessenek vissza a múltból a jövőbe!” A végén kiemelte, hogy nem kell többé fideszes „polgi”, aki szerelmes Orbán Viktorba, és akinek Orbán az első. „Mi igazi polgármestert akarunk, akinek Újpest és az újpestiek az elsők. Olyan polgármestert és olyan önkormányzatot akarunk, amire mindannyian büszkén mondhatjuk, hogy ez a mi polgármesterünk, ez a mi önkormányzatunk, a sajátunk, a miénk. Ki kell mondani: bukjon Wintermantel Zsolt, és jöjjön Déri Tibor, a mi polgármesterjelöltünk, Újpest új polgármestere

Déri Tibor, ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelölt elmondta, ki kell állni amellett, hogy Újpesten kórház legyen, mert erre szüksége van nem csak az újpestieknek, hanem Újpest vonzáskörzetének. Kiemelte, hogy van egy SZTK Újpesten, ahol kilométeres várólisták vannak, nincs elég orvos, ápoló, de még a WC papír is hiányzik. Hozzátette, hogy a kórházakat Újpesten a Fidesz, Orbán Viktor és Wintermantel Zsolt kéz a kézben zárták be 2012-ben, így nincs 21. századi egészségügy Újpesten. „Nem csak Orbán Viktor az, aki kivérezteti az egészségügyet, hanem Wintermantel Zsolt itt helyben is.” Szerinte Wintermantel Zsolt becsapja az újpestieket a mostani akciójával, és esze ágában nincs kórházat létesíteni Újpesten, mindez csak kommunikáció. Hangsúlyozta, hogy Újpestnek 21. századi egészségügyre van szüksége. Olyan SZTK-ra, ahol azonnal felveszik a telefont, és ha kell három héten belül időpontot adnak a betegeknek, hogy mihamarabb a gyógyulás útjára lépjenek. A dolgozóknak, ápolóknak orvosoknak 21. századi fizetést kell adni, nagyobb megbecsülést, és szimpatikussá kell tenni az Újpesten történő praktizálást. Újpestnek kórházra van szüksége, Újpestnek kórház kell – mondta el a hat párt által támogatott polgármesterjelölt. Szerinte Wintermantel Zsolt és Orbán Viktor nagyon nem az újpestiek érdekét nézik, hanem a saját és az oligarcháig zsebét tömik. Kiemelte: nem adják fel, folyamatosan harcolni fognak a Parlamentben, az önkormányzatban, ősztől, amikor átveszik a hatalmat, mindent megtesznek, és megteremtik a lehetőségét, hogy Újpestnek újra kórháza legyen.

Borítókép: Facebook / Micsonai Antal

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük