Szombaton bemutatta programját Puzsér Róbert

Budapest politika

A tőle megszokott stílusban bírálta az ellenzéki pártokat és Tarlós Istvánt is Puzsér Róbert programjának bemutató rendezvényén. Puzsér Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt megbízhatatlannak, Tarlós Istvánt pedig a szolgaság szimbólumának és betonembernek nevezte. Szerinte egyébként minden párt vett át elemeket a Sétáló Budapest programból.

A rendezvényen megjelent Vona Gábor is, és valószínűleg többen ott voltak a programot kidolgozó stábból, közülük azonban csak ketten mutatkoztak be.

A készítők a részletekbe végül nem mentek bele, annak ellenére sem, hogy a rendezvényt kifejezetten programbemutatóként hirdették meg. Az interneten ugyanakkor elérhető a körülbelül 150 oldalas dokumentum, amely 11 szakpolitikai fejezetből áll. Egyebek mellett a közlekedés, az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a lakhatás kérdéseinek megoldására kínálnak benne alternatívát.

A program koordinátora által idézett dal a Verdák című animációs filmben hangzik el, Bodrog Zoltán szerint ez szimbolizálja leginkább, hogy milyen lesz Budapest azután, hogy életet leheltek bele. Apró szépséghiba, hogy a Sétáló Budapest program inkább autómentessé tenné a belvárost.

Én ennek a programnak a szolgálója vagyok” – mondta Puzsér, aki a program részletes ismertetésébe szintén nem ment bele. Az ellenzéki pártokat azonban a tőle megszokott stílusban bírálta. Szerinte beépítették saját programjaikba a Sétáló Budapest elemeit.

Amikor a kollégáim felhívták rá a figyelmem, hogy az ellenzéki jelöltek gyakrabban használják azt a szót, hogy vízió, mint azt, hogy összefogás, már tudtam, hogy a legfontosabbat elértük, mémmé váltunk, igénnyé váltunk, Budapest jövőjévé váltunk.” – mondta Puzsér.

Tarlós Istvánt Puzsér betonembernek nevezte, aki szerinte a szolgaság és a sodródás szimbóluma, és akit csak a centrumból érdemes leváltani. Azt is mondta, hogy megpróbált centrumot építeni, de elképzelése szilánkokra hullott az EP választás után. „A politikai centrum koncepciója magzati státuszban abortálódott, az LMP kihátrált mögülem, nem volt mást tenni, mint belátni kísérletem kudarcát és tisztelettel elengedni a jobbik kezét.” – tette hozzá a főpolgármester-jelölt.

Bírálta az előválasztást is, amiből ő maga többször is kihátrált, legutóbb körülbelül két hete. „Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc személye bármilyen együttműködést ellehetetlenít, mert oly mértékben megbízhatatlanok, még egymással szemben is, hogy értelmetlen velük bármiről is tárgyalni.” – Puzsér Róbert kudarcnak könyvelte el azt is, hogy hiába van programjának sok aktivistája, nem tudnak minden kerületben jelöltet állítani. Azt mondta: pártokkal a háta mögött könnyebb lett volna a kampány, de megpróbálja nélkülük is.

Forrás: ATV; kép: PestiSrácok

Címke:

1 thought on “Szombaton bemutatta programját Puzsér Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük