Szándékos rongálás történt a Lánchídon – feljelentést tettek miatta

Budapest

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BDK Kft. munkatársai, valamint a Lánchíd hídmestere a csütörtöki szemle során megállapították, hogy szándékos rongálás történt a nemrégiben felújított Lánchídon. A sajtóban megjelent beszámolók nyomán végzett műszaki bejárás során a szakértők súlyos károkat tártak fel: elvágott és megtépett kábeleket, valamint szétcsavarozott rögzítéseket fedeztek fel, amelyek egyértelműen szándékos károkozásra utalnak.

A csütörtöki vizsgálat során a szakemberek alaposan megvizsgálták a kifogásolt kábeleket és szigeteléseket, és megállapították, hogy jelenleg nem áll fenn semmilyen élet- vagy sérülésveszély a gyalogosok számára. Ennek ellenére, a közelmúltban történt szándékos károkozás miatt a díszvilágítást üzemeltető BDK Kft. rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A Lánchíd, amely csaknem fél évvel ezelőtt nyílt meg újra a gyalogosok előtt, a felújítás óta a város egyik büszkesége. A közvilágítás 2022 decemberében, míg a díszvilágítás 2023 nyarán kezdett üzemelni, az átadás-átvételi eljárás pedig 2023 augusztusában zárult le sikeresen. A felújítást végző A-Híd Zrt. a terveknek és szakmai előírásoknak megfelelő munkát végzett, és a próbaüzemek során, valamint a helyszíni bejárásokon nem tapasztaltak hiányosságokat.

Sajnálatos módon nem ez az első eset, hogy rongálás éri a felújított hidat. Tavaly szeptemberben négy lámpát rongáltak meg, amelynek következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, a kár akkor meghaladta a kétmillió forintot. A mostani incidens kapcsán a szakértők jelenleg is vizsgálják a károk mértékét.

A hatóságok és a felügyelő szervek minden szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy felderítsék az elkövetőket, és megakadályozzák az ilyen típusú események ismétlődését. A városvezetés és a felelős szervek felhívják a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg és védjék közös értékeinket, mint amilyen a megújult Lánchíd is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük