Az újpesti fideszesek mindenkit szeretettel várnak a lakossági fórumukra. Vagyis mégsem.

politika Újpest

Tegnap a fideszes országjáró turné keretében érkezett Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Újpestre a Polgár Centrumba, ahol lakossági fórumot tartott a közelgő EP választással kapcsolatban, és melynek fő témája – szerintünk mindenki kitalálja, mi volt – természetesen a bevándorlás , a csúnya brüsszeli bürokraták megállítása és az európai keresztény kultúra megtartása volt. Az esemény a Fidesz-KDNP logója alatt került megszervezésre a meghívó szerint.

A rendezvényen kerületünk fideszes krémje megjelent: itt volt szinte a teljes fideszes képviselő-testületi tagság, Wintermantel Zsolt fideszes polgármester, a Fidesz által kilóra megvásárolt korábbi polgármester, Derce Tamás, rajtuk kívül az UTE elnökével, Őze Istvánnal, valamint önkormányzati cégek vezetőjével, de még Csóka Jánossal is találkozni lehetett, stb.

Wintermantel Zsolt érkezik a Polgár Centrumba 2019. május 7-én

Újpesti ellenzéki pártok képviselői is szerettek volna részt venni a lakossági fórumon, hiszen a Fidesz felhívásában is az szerepelt, hogy várnak szeretettel – ezt már Déri Tibor, újpesti ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje mondta el lapunk kérdésére. Hozzátette, hogy ők csupán a valós problémákkal kapcsolatban szerettek volna kérdéseket feltenni a pénzügyminiszternek, azonban csak az ajtóig jutottak, ahol az Újpesti Önkormányzat közbiztonsági referense, illetve az Újpesti Vagyonőr Kft. vezetője, (Wintermantel Zsolt személyi testőre – a szerk.), Cserna Sándor állta útjukat.

Cserna kissé agresszíven lépett fel a Párbeszéd egyik politikus hölgyével, Holmár Ágnessel szemben, amikor bal karjával kilökte az ajtón, majd bezárta azt. Holmár Ágnes azt mondta telefonon, hogy “a biztonsági őr nem engedett be, rám csukta az ajtót, taszigált, gyakorlatilag kilökött az épületből.” Azt nem tudjuk egyébként, hogy a volt MSZP-s szavazatszámláló bizottsági tag (2002, 2006), Cserna és csapata milyen minőségében volt jelen a rendezvényen, mert bár az Újpesti Vagyonőr Kft. egyik feladata a rendezvények biztosítása, melyet az Önkormányzat illetve az Újpesti Sajtó Kft. szervez, azonban ezt a rendezvényt korántsem az Önkormányzat szervezte.

Felháborító, hogy agresszív módon akadályozott meg Wintermantel embere minket abban, hogy újpesti polgárként részt vegyünk egy újpesti rendezvényen, és megkérhessük a pénzügyminisztert, hogy támogassa azt, hogy újra legyen kórháza Újpestnek!” – mondta dr. Trippon Norbert, az újpesti MSZP frakció vezetője az esettel kapcsolatban. Nemrég jelent meg ugyanis az a kormányhatározat, melyet személyesen Orbán Viktor miniszterelnök szignóz, miszerint a kormány munkásszállót alakít ki a néhai Árpád Kórház épületéből.

Kanász-Nagy Máté, az újpesti LMP tagja azt mondta: “személyesen örülök, hogy itt Újpesten létrejött már az ellenzéki egység, elkezdtünk dolgozni. Közösen tudunk olyan fontos ügyekért kiállni, mint hogy legyen újra kórház Újpesten. Itt Újpesten különösen sújt minket a Fidesz egészségügyet vagy oktatást leépítő politikája. Ma ez ellen tiltakoztunk. Van alternatíva, ősszel nyerni fogunk és megkezdjük kerületünk fejlesztését.

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük