Ötven lakásos társasház épül Káposztásmegyeren a körforgalomnál

Újpest

Korábban számoltunk be róla, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat, élén Wintermantel Zsolttal, intenzív beépítést tervez Káposztásmegyeren. A cikkünkben leírtuk, hogy a Káposztásmegyer II. lakótelepet lezáró erdősített zöldfelület helyett javasolt a Homotövis utca F+3 szintes beépítéséhez igazodó keretes beépítés létesítése.” – jelentette ki Szesztai György kerületi főépítész.

Forrás: Dr. Barrel Zoltán / Facebook

Tegnap, május 2-án tartotta az Újpesti Építészeti Tervtanács a soron következő ülését, ahol döntöttek a Homoktövis utca 3. szám alatti 76548/6 helyrajzi számú terület beépítésének jóváhagyásáról. A bekért tulajdoni lapok alapján a terület tulajdonosa egy cég, méghozzá a Fiumei Virág Zrt., melynek vezetője egy bizonyos Súkenník Frantisek (szlovák címmel). A magánkézben lévő terület nagysága 2.428 négyzetméter, és a fentebb lévő képen is szemmel látható, hogy ez bizony újabb fakivágással fog járni.

Forrás: e-epites.hu

A hírt Dr. Barrel Zoltán (MSZP) önkormányzati képviselő osztotta meg Facebook-oldalán. Korábban, mikor írtunk az intenzív beépítésekről, Wintermantel Zsolt teljes mellszélességgel védte a zöldfelületet. Valóban, most csak a kis csücsök lenne beépítve betonnal, vassal és téglával, mely a polgármester által megjelölt területen kívül esik. A bejelölt 9/K és 9/A területet elméletileg nem építik be. A probléma ott fog még jelentkezni, hogy az OTÉK-ban (országos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabály) meghatározott számú parkolóval kell számolni, azaz lakásonként 1 db parkolót kell létesíteni. A gyakorlat viszont manapság már azt mutatja, hogy az 1 db parkoló/lakás nem elegendő, így a környéken parkolási nehézségek szinte garantáltan jelentkezni fognak.

És ez csak a kezdet…

Úgy tudjuk, hogy további területek beépítése is tervben van a káposztásmegyeri városrészben. Veszélyben van a Lakkozó utca – Külső Szilágyi utca sarkán található zöldfelület vagy éppen az Óceánárok utca – Külső Szilágyi út sarkon található terület, közismert nevén „Aldi parkoló”.

Címke:

4 thoughts on “Ötven lakásos társasház épül Káposztásmegyeren a körforgalomnál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük