Napi gumicsont: Nyáron megkezdődhet a 3-as metróvonal káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezése

gazdaság Közlekedés Újpest

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a – kormány és a Fővárosi Önkormányzat által a tavaly novemberben a fővárost érintő ügyek közös előbbre vitele szándékával létrehozott – Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa egyetértett azzal, hogy elindítsák a 3-as metróvonal északi meghosszabbításának tervezését.

A főpolgármester támogatásával a Fővárosi Közgyűlés február 20-i döntésével a tervezési munkák megkezdéséhez nettó 1,2 milliárd forintot biztosított a fővárosi költségvetésben. Ezt követően a BKK, valamint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a VIKÖTI Mérnök Iroda Kft. közötti konzorcium által 2018 őszén megkötött – nettó 2,899 milliárd forint értékű – keretmegállapodás keretében megkezdődött a feladatok lehívásának előkészítése.

A közlemény szerint a hétfőn megjelent írásbeli konzultációs felhívás alapján a most megrendelendő tervezési feladatok tartalmazzák az Újpest-Központ és Káposztásmegyer, Megyeri út közötti metróvonal engedélyezési terveit és a szükséges létesítési engedélyek megszerzését, az esetleges uniós támogatáshoz elengedhetetlenül szükséges részletes megvalósíthatósági tanulmányt, valamint a XV. kerületi önkormányzat kérésének megfelelően egy esetleges rákospalotai szárnyvonal kiépítési lehetőségének vizsgálatát. A tervezési munka az írásbeli konzultációs eljárás lezárulta után, várhatóan 2019 nyarán kezdődhet – áll a közleményben.

Korábban írtunk már róla, hogy Wintermantel egyik kampányeleme lesz a metró meghosszabbítása, erről részletesen itt olvashat.

Forrás: MTI; kép: Építész Studio Kft.

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük