Egy fiatal, ambíciózus momentumos jelölt száll harcba Wintermantel ellen az ellenzéki pártok támogatásával

politika Újpest

Közös polgármesterjelöltekben állapodott meg Budapesten négy ellenzéki párt. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum döntött úgy, hogy közösen indul az őszi önkormányzati választáson. Az LMP ugyan részt vett a tárgyalásokon, de nem állapodott meg a többiekkel, a Jobbik részvételének szükségességéről nincs konszenzus – írja az Index.

Újpesten egy fiatal, abíciózus jelöltet indítanak, aki jelenleg a Momentum Mozgalom újpesti elnöke. Megkerestük Déri Tibort, aki elmondta, hogy Szalma Botond visszalépése okán az együttműködésben részt vevő pártok (Jobbik, LMP, MSZP, DK, P és Momentum) tagjai nem riadtak meg az akadálytól, és továbbra is olyan közös megoldást kerestek, melyet valamennyi párt támogatni tud. Déri megköszönte a pártok támogatását, és megerősítette, hogy Újpesten továbbra is hatpárti együttműködés van, melynek célja, hogy valós alternatívát kínáljanak az újpesti polgárok számára a jelenlegi állampárt által is támogatott fideszes városvezetéssel szemben.

Hozzátette, büszke arra, hogy az újpesti asztalnál ott van a Jobbik és az LMP is, akik különböző okok miatt kívülrekedtek a budapesti megállapodásból, melyet sajnálatosnak tart. „Továbbra is úgy gondolom, hogy csak teljeskörű társadalmi együttműködéssel valósítható meg a fideszes NER leváltása, és azon dolgozunk, hogy bemutassuk a fideszes városvezetés valódi arcát, és rádöbbentsük a polgárokat arra, hogy itt helyben ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, mint Orbán Viktorék a nagypolitikában. Mindemellett azonban sokkal több hangúlyt fektetünk a program ismertetésére a IV. kerületi lakosok számára, melyet ez az ő segítségükkel készítettünk el. Déri azt is elmondta, hogy ő a versenyszférából jön, ahol a teljesítmény és a szakértelem számít, illetve van számonkérés és felelősség. Szerinte ez jelenleg nagyon hiányzik a politikából, és biztosította a pártokat arról, hogy ezeket az elveket szem előtt tartja.

Déri Tibor 1985-ben született Egerben, majd a Debreceni Egyetemen szerzett először középiskolai tanári diplomát, majd megújuló energetikai szakember képesítést. Elmondása szerint bár nagyon szeretett volna tanítani, azonban az élet úgy alakította, hogy a versenyszférában sikerült elhelyezkednie. Háromgyermekes családapa, családjával Újpesten él. A Momentum Mozgalommal a Nolimpia akció kapcsán került kapcsolatba, melynek rövid időn belül a tagjai is lett. Jelenleg a párt helyi elnöke.

Borítókép: Béli Balázs

Címke:

1 thoughts on “Egy fiatal, ambíciózus momentumos jelölt száll harcba Wintermantel ellen az ellenzéki pártok támogatásával

  1. Polgármesternek lenni nem mozgalmi munka, hanem helyi közigazgatás felsőfokon, és nagyon sok emberrel (közszolgákkal és szakértőkkel, meg a lakossággal) való együttműködés, sokszor fogak összeszorításával és óriási türelemmel. Mindenképpen szükséges kezdeti, meggyőzést szolgáló sikerszéria teljesítése, amihez a politikai hátszél mellett jelentős finanszírozási erőforrás kell. E nélkül ismétlődhet más „ellenzéki” önkormányzatok ismert módú kínlódása és kivéreztetése. Szóval, a bizalom mellé nem kevés pénzt kéne teremteni, hogy lendületbe jöhessen a gépezet és megálljon a lábán az intézmény …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük