Káosz az MTVA székházánál

Uncategorized

Ahogy tegnap megírtuk, nem ért véget a tüntetés a Kossuth téren, több ezer ember a közmédia (MTVA) székházához vonult, ahol folytatták a megmozdulásokat. A tüntetők be szerettek volna menni az épületbe is, hogy felolvassák követelésüket, de a rohamrendőrök az útjukat állták. Az összes parlamenti párt, és független képviselők is részt vettem a megmozduláson.

Az országgyűlési és európai uniós képviselők, szám szerint 13-an, kihasználva a jogaikat, bebocsátást nyertek az épületbe, azonban a biztonsági őrök útjukat állták. Olyannyira, hogy ma reggelre Hadházy Ákost szó szerint kidobták az épületből, erőszakot alkalmaztak ellene. Pedig az országgyűlési igazolványa felhatalmazza őket, hogy bármikor ellenőrizhessék a közintézmények megfelelő működését, szabad mozgásukban korlátozni nem szabad. Szél Berandett pár perccel ezelőtt sírva jött ki az épületből, majd a rendőrség segítségét kérte. Mindketten feljelentést kívánnak tenni.

Az épületben van jelenleg is többek között Varju László (DK) újpesten megválasztott országgyűlési képviselő is, próbáljuk elérni telefonon, hogy beszámolhasson a történtekről. A Facebook-oldalán élő közvetítéseket is láthatunk, itt érhető el.

És hogy mit is szeretnének beolvasni a közmédiában?

  1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonása!
  2. Kevesebb rendőri túlóra!
  3. Független bíróságok!
  4. Európai Ügyészég!
  5. Független és pártatlan közmédia!

Címke:

2 thoughts on “Káosz az MTVA székházánál

  1. Visszajelzés: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük