A saját szavazóit is szivatja a Fidesz: lezáratták a Kossuth teret a tüntetők előtt

közélet

Szombaton szakszervezetek tüntetnek Budapesten. A demonstráció 10 órakor kezdődik a Jászai Mari téren, innen a résztvevők a tervek szerint átvonulnak a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek. Hogy a pontos program mi lesz, azt nem tudni, ugyanis

A RENDŐRSÉG TALÁLT EGY NEMZETKÖZILEG VÉDETT VENDÉGET, AKI MIATT LEZÁRJÁK A KOSSUTH TERET.

Két nappal a tüntetés bejelentése után  elrendelte  a teljes Kossuth tér, valamint a tértől északra található Balassi utca részleges lezárását reggel 6 és délután fél 3 között tehát pont akkor, amikor a tüntetés van bejelentve. Ezt azzal indokolta, hogy hivatalos látogatásra érkezik a lengyel parlament alsóházi elnöke, Marek Kuchcinski. márpedig Kuchcinski „nemzetközileg védett személy”, akinek biztonságát „a hatóságoknak kötelessége szavatolni”. A tüntetők így a meghirdetett időben nem fognak tudni bejutni a tüntetés bejelentett helyszínére.

Ahogy arról tegnap mi is hírt adtunk, a dolgozók 83 százaléka nem kér a Fidesz törvénymódosításából. A tüntetés elsősorban a Munka Törvénykönyve tervezett módosításáról szól. Ez a javaslatot hívja az ellenzék rabszolgatörvénynek. De nemcsak a dolgozók túlóráinak növelése ellen állnak ki. „A hatalom a társadalom széles rétegei ellen indított támadást: évi ötven nap túlmunkára köteleznék a munkavállalókat, a jelenleginél is kiszolgáltatottabbá helyzetbe kényszerítenék a közszolgákat, s veszélybe kerülhet a tudományos kutatás szabadsága és a tanszabadság” – írta a legnagyobb konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a meghívójában.

 

 

Forrás: index.hu, kép: MTI / Balogh Zoltán

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük