Adventi keresztállítás Újpesten

közösség

Advent az egyházi év kezdete, a Jézus születésére való várakozás, a reménykedés és a karácsonyi előkészület négyhetes időszaka.

Az adventi keresztek forgalmas közterületekre helyezésének fő célja, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra a karácsonyi bevásárlási láz miatti rohanásban, és elgondolkozzanak az ünnep valódi értelmén. A keresztállítási misszió tehát egyfajta tüntetés is népünk fogyasztói társadalommá való züllesztése ellen.

A kereszt nem csak a Húsvét, hanem a kereszténység általános jelképe. Éppen ezért arra is fel kívánják a szervezők hívni a figyelmet, hogy a karácsony nem pusztán a fenyő és az ajándékozás ünnepe, hanem a kereszténységé. Missziójukkal azt is hirdetik, hogy a kereszténység gondolatvilága mindennapunk része kell legyen, így a keresztnek sem a templomokba zárva kell állnia.

A keresztállítási misszióval egyúttal hazafias küldetést is teljesítenek, miután a magyar címerben is szereplő, apostoli kettőskereszteket állítják fel. A társadalom egyik legfőbb összetartó ereje ugyanis az egészséges hazaszeretet, melyre újra és újra emlékeztetni kell az embereket, és nem engedhetjük meg, hogy kirekesszék a közgondolkozásból.

Az eseményre 2018. december 2-án az újpesti Szenti István téren a 30-as buszmegálló mögötti területen kerül sor, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük