Népszava: A Mol 6,2 milliárd forintot fizet az Újpest FC-ért

Újpest

A csapatot működtető gazdasági társaság, az Újpest 1885 Futball Kft. árát ugyan nem közölték a felek, a Népszava azonban úgy értesült, hogy a MOL 6,2 milliárdot forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn jelezte, hogy az ügylet létre jön, mégpedig úgy, hogy a MOL kérésére Duchatelet megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő 100 százalékos üzletrésze.

Vezetői szinten teljes átszervezés várható, a csúcsvezető – aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest FC-ben – eddig a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője volt, ő Ratatics Péter. A Nemzeti Sport értesülése szerint a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd. Egyedül a Gazdasági Versenyhivatal emelhetne kifogást az adásvétel kapcsán, de mivel a politika a bajnokság totális „neresítését” kívánja elérni, aligha fenyegeti veszély az üzletet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük