Közösségi futással avatták fel Újpest legújabb és legmodernebb futópályáját

sport Újpest

Újpest sportéletének legújabb büszkesége, egy több mint 800 méter hosszú rekortán futópálya, hivatalosan is megnyitotta kapuit a Szilas-patak mentén. Az önkormányzat és az Aktív Magyarország finanszírozásával létrehozott projekt keretében az újpestiek mostantól egy korszerű és biztonságos futópályán edzhetnek.

A megnyitó eseményen a közösségi futás keretében helyiek és a futás szerelmesei egyaránt részt vettek, élvezve az új pálya adta lehetőségeket. Az újpesti futókör különlegessége, hogy a térvilágítást napelemes lámpák biztosítják, így az esti és korai reggeli órákban is ideális körülmények között lehet futni.

A futás népszerűsége Újpesten és az egész fővárosban egyre növekszik. Sokan a Farkas-erdőben találtak eddig futásra alkalmas helyszínt, de mostantól a rekortán pálya is a rendelkezésükre áll. Ez a fejlesztés nem csak a sportolni vágyók számára jelent új lehetőséget, hanem a helyi közösség egészségesebb és aktívabb életmódjának előmozdítását is szolgálja.

Az újpesti önkormányzat elkötelezett az aktív életmód és a sportolási lehetőségek bővítése iránt. Ez az új rekortán futópálya egy lépés ebben az irányban, és reméljük, hogy a helyi lakosok széles körben kihasználják majd az új létesítményt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük