Három új traffiboxot telepítenek Újpestre!

Újpest

Az Újpesti Önkormányzat új lépéseket tesz a település közbiztonságának javítására és a közúti közlekedés biztonságosabbá tételére. A IV. Kerületi Rendőrkapitányság munkáját három traffiboxszal és egy sebességmérő műszerrel támogatják, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a közlekedési szabályok betartásának elősegítéséhez.

A traffibox, egy praktikus fémkalitka, lehetővé teszi a sebességmérő készülékek egyszerű és gyors telepítését, anélkül, hogy szükség lenne állványra vagy járműre. Egyszerűen csak ki kell tenni, bekapcsolni, és a készülék már képes is önállóan mérni az elhaladó járművek sebességét. Ez a megoldás nemcsak hatékony, hanem költséghatékony is, mivel kevesebb erőforrást igényel a hagyományos sebességmérő eszközökhöz képest.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya által jóváhagyott helyszínek – a Külső Szilágyi út, a Fóti út, valamint a Váci úti Megyeri Csárda és a 2/A számú út kereszteződése közötti szakasz – kritikus pontoknak számítanak a sebességtúllépések szempontjából. A traffiboxok telepítése ezeken a helyeken nemcsak a közlekedési szabályok betartására ösztönözheti a sofőröket, hanem jelentősen csökkentheti a balesetek kockázatát is.

Összességében ez az újítás jelentős lépés Újpest biztonságosabbá tételében. Az önkormányzat és a rendőrség együttműködése nemcsak a közlekedési kultúra javítását célozza, hanem a lakosság életminőségének növelését is. Az intézkedés remélhetőleg pozitív hatással lesz a kerület lakóinak mindennapi életére.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük