Déri Tibor: A kormány ajánlata, hogy legyünk olyanok, mint Albánia-alsó!

közélet Újpest

Micsoda nagylelkűség! Hoztak egy rendeletet, amiben „megengedik”, hogy az önkormányzatok lekapcsolják a közvilágítást. Hogy spórolhassunk, ezt mondják. De akkor tisztázzuk! Egy olyan alapvető feladatról van szó, ami elengedhetetlen a közrend, a közbiztonság, a közlekedésbiztonság szempontjából.” – írta bejegyzésében Déri Tibor, Újpest polgármestere.

Gondoljanak bele: Önök mennyire éreznék magukat biztonságban az utcán, ha sötét lenne? Vagy mennyire éreznék, hogy mondjuk az autójuk biztonságban van? Egy kereszteződésnél mennyire éreznék magukat biztonságban, ha nem volna kivilágítva a zebra?” – teszi fel a kérdéseket a kerület polgármestere.

A központi hatalom, amely energiagyarmattá tette a hazánkat, most pontosan ezt tenné lehetővé. Ráadásul cinikusan azt mondja, hogy így „segít” az önkormányzatoknak. „Megengedi”, hogy lekapcsoljuk a villanyt éjszakánként. Ez az ajánlat: legyünk olyanok, mint Albánia-alsó!” – fejtette ki a véleményét Déri. Teszi mindezt úgy, hogy számolatlanul nyúlja le a milliárdjainkat, amiket Önök, adófizetők dobnak össze a városunk működése érdekében – tette hozzá.

Elmondon, mi volna a segítség (valójában az elvárható minimum): először is adják ide az olcsó paksi áramot, ahelyett, hogy 30-40-szeres áron számlázzák ki nekünk; másodszor adják vissza az újpestiek által megtermelt einstandolt adófotintoknak legalább egy részét! Ha mindez megvan, akkor nem fog gondot jelenteni a közvilágítás biztosítása. Ameddig csak lehetséges, égni fognak a lámpák. De nem kérünk abból a „segítségből”, amely sötétbe borítaná a várost!” – zárta bejegyzését Déri Tibor.

Kép: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük