Csécsei Zoltán Újpesten állított fel egyszerre két új Guiness-rekordot

sport Újpest

Mint megírtuk, Újpesten készül Csécsei Zoltán futópados csúcskísérletre, amelyhez az első 12 órában – amelynek során 153 kilométert kell teljesítenie – 4:42 perces kilométereket kell futnia, az egynapos csúcshoz – 264 kilométer – 5:27 perces átlagra van szüksége. Mindkettő sikerült!

A vasárnap délután kezdődött rekorddöntés során Csécsei Zoltán 12 óra alatt 155,32 kilométert teljesített. Az egynapos új világcsúcs pedig 286,80 kilométer.

A kísérlethez egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező padot állítottak fel, ennek a hagyományos szalagos megoldás helyett lamellái vannak, így az aszfalthoz, vagy a hideg rekortánhoz hasonló érzést kelt használat közben. A terem hőfokát mobilklímával szabályozták.

Csécsei Zoltán már hétfőn 16 órakor megdöntötte a futópadon futás világrekordját, a sportoló ugyanis az újpesti Springday Health Clubban már több mint 22 órán keresztül rótta a kilométereket egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező padot, ám itt nem állt meg, mert a cél a huszonnégy órás Guinness-rekord volt, amelyet 18 órakor meg is döntött. 

A futópadról leszállva Csécsei Zoltánt a segítői lefektették, betakarták, felemelték a lábát. Pár perc elteltével aztán felkelt és gyrost, görög salátát, somlóit és alkoholmentes sört fogyasztott. A jutalomvacsorát már két órával korábban is megehette volna, ugyanis a korábbi, 264,2 kilométeres rekordot 22 óra alatt döntötte meg. Akkor azonban nem állt.

A futópados világrekord egyik feltétele, hogy a mellette lévő két padon is folyamatosan futni kell, így ott Csécsei barátai, sporttársai váltották egymást.

A végén a tavalyi világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott együtt futott, Bódis Tamás és Halama Levente aztán öt perccel a 24 órás időtartam lejárata előtt leszálltak a szalagjukról, hogy Csécsei egyedül futhasson át a képzeletbeli célvonalon – írta a Csupasport.hu

Az ultrafutó több mint 20 kilométerrel döntötte meg a korábbi rekordot, úgy, hogy az utolsó tíz percben még fokozni is tudta a tempót.  

Forrás: Újpest.hu, Springday Health Club, Népszava
Fotó: Népszava

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük