Megoldódhat a címervita az UTE és az Újpest FC között – az Újpest Média videója

sport Újpest

Az Újpest FC és az UTE közösen működtetné a jövőben az utánpótlás-nevelést, s a klub visszakaphatná hagyományos címerét is – ismertette az Újpest FC koncepcióját az ügyvezető, Berta Csaba az Újpest Médiának adott interjújában.

Az elképzelés szerint az Újpest FC és az UTE egyaránt 50-50 százalékos tulajdonrészt kapna, s így minden szakmai és pénzügyi döntést közösen hoznának meg. 
„Mindenkinek belátása lenne ebbe. Az ideérkező potenciális támogatások, legyen az állami támogatás, TAO-támogatás, önkormányzati támogatás, illetve minden lehetséges bevétel ide folyna be. Mindkét fél pontosan láthatná, mégis mennyi pénzből gazdálkodunk, mire vannak ezek a források költve, megfelelően vannak-e ezek elköltve” – hangsúlyozta Berta. 

Az Újpest FC a 2017–2018-as idény előtt cserélte le előző címerét. A döntés óriási felháborodást váltott ki a szurkolók körében, és az UTE is perre ment. A Kúria májusi döntése nyomán azonban egyelőre maradhat az új címer. 
Ezt követően UTE jelezte, nem fogadja el a Kúria döntését, közgyűlésükön a küldöttek „az egész UTE-család nevében” felszólították az Újpest 1885 Kft. vezetését, hogy tisztelje a hagyományokat, álljon el a jogsértéstől és állítsa vissza a hagyományos címert. Júliusban az Újpest FC hét pontból álló feltételrendszert fogalmazott meg az eredeti címer visszaállításához, ezekből azonban az UTE hatot „ultimátumszerű követelésnek” nevezve elutasított
Januárban a bajnokság indulásakor az újpesti szurkolók bojkottot hirdettek, követelve, hogy az UTE és az Újpest FC állapodjon meg végre az utánpótlás kérdésében. Szerintük ugyanis „a vita semmi másról nem szól csak a TAO pénzekről, és közös együttműködés esetén ki diszponáljon a bevételek felett.”
Március 5-én a szurkolók képviselői találkoztak Belgium magyarországi nagykövetével, akit arra kértek, hogy „Roderick Duchatelet felé közvetítse a törvényes állapot helyreállításának igényét”
Az 1885 Szurkolói Klub és az Újpest FC március 10-én közös közleményben tudatta, hogy „párbeszéd kezdődött a lila-fehér világ élhetővé tételéről”. A nyilatkozat szerint a belga tulajdonos „a címer kérdésében kész a gyors változtatásra”. 

Forrás: Újpest Média, Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük