Újpesten sikerült csak a fővárosban nyernie az ellenzéknek az időköziken

politika

A közös ellenzék jelöltje, Vasvári László jelentős fölénnyel nyerte az időközi képviselőválasztást a főváros IV. Kerületében. Másik két budapesti kerületben viszont a Fidesz szerzett meg egy-egy eddig ellenzéki képviselői helyet. – írja a HVG.hu.

Az áprilisi parlamenti választáson is együtt szereplő MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum, Jobbik és DK közös jelöltjeként indult az újpesti időközi önkormányzati egyéni képviselőválasztáson Vasvári László, és vasárnap a voksoláson és győzött is.

A szavazatok 47,7 százalékát szerezte meg, ezzel maga mögé utasította a csak 40,7 százalékot szerző kormánypárti jelöltet, Drabant Fruzsinát.

Ezzel a győzelemmel azonban a fővárosban egyedül maradt Vasvári, mivel másik két kerületben, ahol időközi képviselőválasztást tartottak, mindkét helyen a kormánypárti jelölt győzött. A Fidesz-KDNP jelölte a Józsefvárosban és a szomszédos Erzsébetvárosban is egy-egy korábban DK-s helyet szerzett meg a testületekben.

Karácsony Gergely főpolgármester ezekre az eredményekre úgy reagált: „Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen.” Úgy értékelt, nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást”. Szerinte „a választók megüzenték: ébresztő!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük