Tarlóstól Puzsérig minden főpolgármester-jelölt büntetést kapott

Budapest politika

Minden budapesti főpolgármester-jelöltet megbírságolt a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), mert nem sikerült időben visszaszolgáltatniuk a kiadott választási íveket – írja az Azonnali.hu az FVB határozata alapján.

A szabályok szerint az őszi önkormányzati választáson induló egyéni jelöltek szeptember 9-ig gyűjthettek aláírásokat, ezt követően pedig vissza kellett volna szolgáltatniuk az összes ajánlóívet. Ezt azonban egyiküknek sem sikerült, így mindannyian büntetést kaptak.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott, ők 1500 ívet vettek fel, és csak egyet nem vittek vissza a megadott határidőre, ezért ezer forint büntetést kellett fizetniük.

A munkáspárti Thürmer Gyuláék 1300 ívet vettek fel, és ők is csak egyet nem vittek vissza, ugyanakkor úgy tűnik, nem sikerült az induláshoz elegendő számú aláírást összegyűjteniük.

Berki Krisztián összesen 23 ívet nem adott vissza a felvett 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent.

Karácsony Gergely és csapata a többi indulónál jóval több, összesen 9000 ívet kért ki, ebből azonban csak 43-at nem vitt vissza, így negyvenháromezer forintot kell majd fizetniük.

A legnagyobb bírságot a Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta, ők ugyanis a felvett 1500 ívből hetvennyolcat nem vittek vissza időben, vagyis 78 ezer forintos bírsággal büntetik őket.

Zaránd Péter, Puzsér kampányfőnöke azt mondta, logisztikai hiba történt náluk, azért nem vitték vissza időben az íveket.

Forrás és kép: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük