A DK-ban folytatja a korábban a Jobbikból kilépett országgyűlési képviselő

közélet politika

Javában zajlik a Demokratikus Koalíció nagygyűlése Borsod-Abaúj-Zemplén megyeszékhelyén. A miskolci Művészetek Házában rengeteg ember gyűlt össze, többeket már csak a színpadon tudtak leülteni, hogy jusson nekik hely. Az eseményen egy rendkívüli bejelentéssel is készültek: Dobrev a színpadra hívta Varga Ferencet, aki roma képviselőként a Jobbik színeiben jutott be a Parlamentbe, azonban januárban bejelentette kilépését a Jobbikból, miután megelégelte a pártban tapasztalható „csodavárást” – írja a Nyugati Fény.

Varga Ferenc most közölte: csatlakozik a DK-hoz, a parlamentben a DK frakciójával fog dolgozni, Dobrev árnyékkormányában pedig ő lesz a nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztos.

Már a választások után is azt láttam, hogy a DK az egyetlen olyan párt, amelyik nem a saját sebeit nyalogatja, és nem a többi ellenzéki párttal foglalkozik, hanem azzal, hogy hogy lehet lebontani az Orbán-rendszert. 

Az Árnyékkormány már csak a pont volt az i-re, amikor kiderült, hogy lehet erős, kormányzóképes alternatívát nyújtani az országnak. Szerintem összességében is, és a nemzetiségi vonalon is erre van szükség minden kisebbség tekintetében.”

– fogalmazott Varga.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük