A Demokratikus Koalíció hétpontos határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek – Ezt kellene tenni az EU-ból való kilépés helyett

politika

A Fidesz egy hétpontos békepártinak hazudott határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, ami valójában egy újabb öles lépés Magyarország EU-ból való kiléptetése felé. A DK parlamenti frakciója az Árnyékkormány megbízásából ezért egy saját, szintén hétpontos határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a 7 legfontosabb teendővel, ami ahhoz kell, hogy Magyarország kiutat találjon az Orbán-rendszer okozta megélhetési válságból és végre elérhető közelségbe kerüljön az európai jólét. – írja Facebook oldalán Varju László.

A hét pont tartalma a következő:

1⃣ Le kell törni az élelmiszer-drágulást okozó orbáni inflációt, csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját és csökkenteni kell az üzemanyagok adóterhét!

2⃣ Véget kell vetni a rezsikatasztrófának, amit a kormány hétszeres rezsiemelése okozott. Nyilvánosságra kell hozni az eltitkolt orosz gázszerződéseket, csökkenteni a rendszerhasználati díjakat, támogatni a megújuló energiák használatát, és megduplázni az embereknek kedvezvényesen adott gáz és áram mennyiségét!

3⃣ Segíteni kell a nyugdíjasokat a válságban, ki kell nekik fizetni a tavalyi évben elmaradt nyugdíjemelés összegét, be kell vezetni a negyedévente esedékes nyugdíjkorrekciót és 100 ezer forintot kell adni az átlag alatti nyugdíjat kapó időseknek!

4⃣ Be kell vezetni az európai minimálbért a szakszervezetekkel és a munkaadókkal egyeztetve.

5⃣ Le kell állítani az akkumulátor-gyárak építését, és törvényi garanciát kell adni az embereknek arra, hogy soha nem épülhet a lakóhelyük közelében akkumulátor-gyár a szükséges környezeti hatástanulmányok és a közelben lakók megkérdezése nélkül!

6⃣ Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez, helyre kell állítani a magyar jogállamot és haza kell hozni azokat az uniós pénzeket, amiket a 12 éve tartó kormányzati korrupció miatt függesztettek fel.

7⃣ Újra rögzíteni kell, hogy Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja, ezt pedig senki, semmiért nem teheti kockára, ezek alapvető feltételei a biztonságnak és a jólétnek. Ha az Orbán-rendszer nem fér össze az uniós és a NATO-tagságunkkal, akkor nem Magyarországot kell kiléptetni az EU-ból és a NATO-ból, hanem az Orbán-rendszert kell lerombolni Magyarországon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük