Déri Tibor: Támogatást adunk a rezsihez és az energetikai korszerűsítéshez!

közösség önkormányzat

„Támogatást adunk a rezsihez és az energetikai korszerűsítéshez!” – jelentette be Facebook oldalán Déri Tibor.

Orbán Viktor azt mondta, hogy akinek kevés a pénze a rezsiszámlákra, az keressen többet. Ez Moszkva logikája. Mi tudunk jobbat. Olyat, ami nekünk, magyaroknak megfelelőbb. Mi nem hazudjuk a rezsicsökkentésnek a kormány rezsiemelését. És nem folytatjuk azt a rossz gyakorlatot, hogy csak a fogyasztástól tesszük függővé az árat. – fogalmaz a polgármester.

Hiszen a jövedelmi helyzet is döntő fontosságú. Ezért aztán ameddig a kormány eladott 500 millió köbméter gázt a szerbeknek, hogy most méregdrágán kuncsoroghasson a pótlásért (amit persze majd velünk fizettet meg, Moszkva meg kaszál rajta), addig mi dolgoztunk. – olvasható a bejegyzésben.

A részletekről a következőket árulta el:

„A napokban kerül az illetékes bizottságok, a héten pedig képviselőtestület elé Perneczky László alpolgármester úr előterjesztése, amely alapján a megnövekedett fogyasztási időszakban (november 1.-április 30.)

➡ A háztartási áram és a gázfelhasználáshoz (de a közös költség ezen elemeihez is) támogatást nyújtunk.

➡ Mindazok kaphatnak támogatást, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem több, mint 119 700 Ft.

➡ Ez azt jelenti, hogy ha egy két gyermekes családban szülők összjövedelme nettó 478 800 Ft alatt marad, ott már adható támogatás.

➡ Ugyanez egy három gyermekes családban 598 500 Ft-os nettó jövedelemig érvényes.

➡ A rezsitámogatás mértéke jövedelmi helyzettől függően havi 10-16 000 Ft között változik. Aki a támogatott körön belül jobban keres, az kevesebbet kap, akinek kisebb a jövedelme, az többet.

➡ És ami fontos még: a szociális alapon járó lakhatási támogatás is megmarad, vagyis a leginkább rászorulók a fűtésszezonban havonta 24 ezer, összesen tehát 150 ezer forint támogatást kapnak!

És ez még nem minden. A Fidesz 2010-ben azt ígérte, hogy minden évben energiatakarékossá alakítják a lakóingatlanok 10%-át. Vagyis mostanra már minden lakás korszerű lenne. Természetesen az ígéretből nem lett semmi, de nekünk muszáj lépnünk, még ha csak apránként is.

Szintén a héten döntünk Czigler László alpolgármester úr javaslatáról, hogy növeljük az energihatékonysági beruházásokra adható támogatásokat. A konstrukció lényege, hogy az ehhez felvett hitel törlesztőjébe szállunk be.

➡ Egy nagy panelház, amiben van 90 lakás, ezután évente csaknem 2 000 000 Ft törlesztési támogatást is kaphat.

➡ Támogatjuk a nyílászáró-cseréket.

➡ Támogatjuk a tető és a homlokzat szigetelését.

➡ Támogatjuk az épületgépészet korszerűsítését.

Sok számolással, sok javaslat meghallgatásával, megoldások kidolgozásával készültünk a képviselőtestület soron következő ülésére. Tudom, hogy jóval nagyobb segítségnek is lenne helye. Abból a pénzből, amit még nem vontak el tőlünk, ennyire telik. De ezt odaadjuk Újpest dolgos polgárainak, még mielőtt ezt is elvennék tőlünk!” – zárja sorait Déri.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük