A Fidesz szerint az önkormányzatoknak is támogatni kellene a kormány békepárti határozatát

önkormányzat

Az Országgyűlés márciusban az orosz ukrán háborúval összefüggésben elfogadott békepárti határozatának támogatására hívta fel a magyarországi településeket Szita Károly (Fidesz-KDNP), a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke Kaposváron szerdán.

A somogyi vármegyeszékhely polgármestereként is dolgozó politikus a témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: még ezen a héten elküldi a parlamenti határozatot minden magyarországi polgármesternek, arra kérve őket, terjesszék a közgyűlés, illetve képviselőtestület elé, tűzzék napirendre és fogadják el, ezzel is erősítve Magyarország békepárti álláspontját.

Mondjunk határozott nemet a háborúra, szorgalmazzunk mi is a mielőbbi békét, hiszen ez minden magyar település érdeke, csak ezzel garantálható a biztonságos, nyugodt élet, a települések további fejlődése

– hangsúlyozta.

Úgy vélte, az önkormányzatok kiállása azért is lenne fontos, mert a háború következményeit Európa és benne Magyarország is elszenvedi, a helyzetet csak fokozzák „az elhibázott brüsszeli szankciók, erre erkölcsi és gazdasági értelemben is csak a béke lehet az egyetlen megoldás, de „még mindig vannak olyanok, akik ebben a helyzetben is a háború pártján állnak„.

Mára sajnos az is kiderült, Brüsszelre nem számíthatunk” – jegyezte meg Szita Károly. Utalt rá, az Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének tavaly októberben írt és a magyarországi települések 80 százaléka által támogatott, a magas energiaárakat okozó szankciós politika megváltoztatását kérő levelére a közelmúltban az a válasz érkezett, hogy a szankciók jók, azokat fenn kívánják tartani, „a nehézségeket oldjuk meg magunk„.

Szita Károly rámutatott, Brüsszelre nem, de a magyar kormányra számíthatnak a magyarországi városok és falvak, amelyet az is bizonyít, hogy a kormánytól pénzügyi támogatást kaptak az energiaválság legnehezebb hónapjaiban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük