Kisvasút is lesz a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

kultúra

Pénteken nyílik a pesti Belváros két nagy karácsonyi vására, a Vörösmarty téri Vörösmarty Classic Xmas és a Szent István téri Advent Bazilika is.

A tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika látogatóit 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint minőségi kézműves és gasztronómiai kiállítók fogadják a Szent István-bazilika előtti téren – tudatták a szervezők. Közleményük szerint a rendezvény területén mintegy 120 hazai kiállító kap helyet. A gasztronómiai árusok a közkedvelt, kizárólag kifogástalan alapanyagokból előállított ünnepi-vásári ételek mellett a rendezvény szellemiségének megfelelően számos, csak itt kapható ínyencséget is kínálnak.

Megtalálható lesz a vásárban számos streetfood és barbeque fogás, ahogyan a magyar csárdakultúra étkei is. A vásár hangulatához a kézműves kiállítók, népművészek, iparművészek és a modern designer terméket kínáló innovatív alkotók is hozzájárulnak.

Az adventezőket korábbi népszerű programok és számos újdonság is várja, például minden este fél óránként a bazilika homlokzatára vetített fényfestést tartanak. A vásár központjában egy 12 méter magas karácsonyfa áll majd, ott várja a gyerekeket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya is korcsolyabérlési lehetőséggel, korcsolyaoktatással.

Megtartják a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is, amely új díszbe öltözve, Vörösmarty Classic Xmas néven várja az adventezőket.

A Váci utca felől a zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty térre érkező ünnepi forgatagot egy grandiózus karácsonyfa fogadja.

A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Harisnyaházon díszelgő, óriási karácsonyfa dekoráció, és most mutatkozik be a Vörösmarty-szobor új takarása is, amely a korábbi, szürke nylon védőfedésre kerülve mintegy „láthatóvá teszi” a költő emlékművét.

A tér népszerű attrakciójának ígérkezik az ingyenesen igénybe vehető kisvasút, amelynek utasai az Oroszlános kút ünnepi díszítésében is gyönyörködhetnek.

Címke:

1 thought on “Kisvasút is lesz a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük