Itt a nyomtatvány: ezt kell kitölteni, ha a többgenerációs házban élők csökkentett árú gázt szeretnének

közösség

Azok a többlakásos, de egy mérőórás ingatlanokban élők is többszörös kedvezményes árú gázmennyiségben részesülhetnek, akiknek lakása nem minősül sem társasháznak, sem lakásszövetkezeti lakásnak. Erre egy szeptember 9-én megjelent kormányrendelet ad lehetőséget.

Az újpesti önkormányzat közzétette oldalán azt a formanyomtatványt, melyet ki kell tölteni ehhez. Az igénylésről és jogosultságról részletesen olvashattok az önkormányzat oldalán.

A kormány a 345/2022. (IX.9.) Korm. rendelettel módosította az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletet, kiegészítve azt a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményekről szóló 7/A. §-sal, mely 2022. szeptember 10. napjától hatályos. A 7/A. § (1) bekezdése kimondja, hogy amennyiben a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység (a továbbiakban: lakás rendeltetési egység) található, a települési önkormányzat jegyzője (a továbbiakban: eljáró hatóság) kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

A hatósági bizonyítvánnyal kapcsolatban:

  • A kérelem ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy személyesen nyújtható be a polgármesteri hivatalhoz.
  • A hatósági bizonyítványt a jegyző a kérelmező nevére állítja ki az érintett ingatlan vonatkozásában.
  • A kérelem benyújtását követően a hatóság helyszíni szemlét tart, melyen meggyőződik a kérelemben foglaltakról.
  • A szemle időpontjáról a kérelmezőt a hivatal telefonon értesíti.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelemről a hivatal Főépítészi Irodáján is lehet érdeklődni:

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük