Tovább épül az EuroVelo bicikliút Észak-Pesten, a Megyeri Csárda és a vasúti híd között

Közlekedés

A Duna bal partján, Vácon és Szobon át az országhatárig vezető kerékpárútvonal eléri Budapest belső hálózatát: az EuroVelo 6 tervezett észak-pesti szakasza jelentősen megkönnyítheti a Dunakeszi irányából kerékpárral ingázók mindennapjait. Az engedélyezési tervek már elkészültek, az engedélyeztetés elkezdődött, írja a BKK.

A projekt célja a főváros területén már meglévő EuroVelo-szakaszok fejlesztése, valamint a még hiányzó Duna-parti útvonalak megépítése. 

A Megyeri Csárda és az Újpesti vasúti híd közötti szakaszon mintegy 3,5 kilométer hosszan hiányzó kerékpárút közvetlen összeköttetést teremthet a vasúti hídnál meglévő városi főhálózattal, valamint a városhatárnál már megépült, Budapest és Dunakeszi közötti kerékpárúttal. Az engedélyezési tervek 50-50 százalékos kormányzati és fővárosi forrásból készültek el. Az engedélyezési folyamat elkezdődött, a tenderdokumentáció a kivitelezésre várhatóan 2023 nyarán állhat rendelkezésre. A kivitelezésre jelenleg nincs forrás, ha azonban ez 2023 végéig megváltozik, a kivitelezés legkorábban 2024 tavaszán elkezdődhet.

A kétirányú, legalább 3,5 méter szélességű kerékpáros-útvonal nemcsak a IV. és a XIII. kerület kapcsolatát javíthatja, hanem megkönnyítheti a Dunakeszi irányából kerékpárral ingázók mindennapjait is. Ezenkívül a tágabb régió számára is előnyökkel járhat, hiszen megszakítás nélküli kapcsolat jön létre a Dunakanyar és Budapest belvárosa között.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük