Egy napja próbálnak hazatérni a magyar WizzAir-utasok Lutonból

Közlekedés

Hétfő este óta több, mint húsz uta szeretne haza érkezni Budapestre, mert a WizzAir-járatuk indulási időpontját először többször halasztották, majd végül törölték. Segítséget pedig nem kapnak – írja a Telex.

„Számítottunk rá, hogy csúszni fog a gépünk indulási ideje, így is lett, az eredetileg kiírt este fél kilencből előbb 10.10, majd 10.30 lett, végül 0.10. Más gépek is csúsztak. Aztán este 11-kor minden gépet töröltek. Elszabadult a pokol, több ezer, 50-60 gépnyi ember hömpölygött a tranzitban. Meleg volt, még a falakról is izzadtság csorgott. Benne volt a hangulatban, hogy valami balhé, törés, zúzás lesz, nagyon felfokozott volt a hangulat, de ez szerencsére elmaradt” – írta a lap egyik olvasója.

A problémát a nagy 39-40 fokos hőség okozta, mai miatt a repteret pár órára le is zárták, valamint a koronavírus-járvány okozta problémák sem szűntek még meg a reptéren. A konzulátus már alternatív megoldásokon gondolkozik.

A WizzAir képviselőit nem találták meg az utasok, így nem tudtak tőlük információhoz jutni. A rendőrök pedig mindenkit egy külső csarnokba tereltek. A lap nem érte el a WizzaAirt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük