Szijjártó a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a bahreini külügyminisztert

közélet

Az Öböl-térség egyre fontosabb szerepet tölt be a világ stabilitása szempontjából, legyen szó a fizikai biztonságról vagy az energiaellátásról, és ez az ukrajnai háborúval csak tovább erősödött – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután bahreini kollégáját fogadta kedden Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Abdel-Latif az-Zajánival közös sajtóértekezletén mindenekelőtt arról számolt be, hogy soha korábban nem látogatott bahreini külügyminiszter hazánkba, és a vizit jelentőségét hangsúlyozta, kitérve az Öböl-térség fontos és egyre fontosabb globális szerepére.

Aláhúzta: Bahrein és Magyarország közös álláspontot képvisel abban a tekintetben, hogy mindketten azt szeretnék, ha minél előbb véget érne a háború Ukrajnában.

A miniszter végül átadta a Magyar Érdemrend középkeresztjét Abdel-Latif az-Zajáninak, amiért országa az ő közvetítésével rendelkezésre bocsátotta a koronavírus-járvány idején a kínai Sinopharm-vakcina felhasználásának addigi teljes dokumentációját.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük