Schadl György letartóztatása előtti napon kétszer is járt az Igazságügyi Minisztériumban

közélet

A tárca közölte: Varga Judit akkor pont Miskolcon tartózkodott.

A 24.hu cikke szerint Schadl György, a végrehajtói kar elnöke a letartóztatása előtti napon kétszer is járt az Igazságügyi Minisztériumban. A végrehajtók elnöke 2021. november 4-én reggel fél 9-kor ment először be a tárca Nádor utcai épületébe, 40 percet töltött el itt, majd Takács Katalinnal, a végrehajtói kar hivatalvezetőjével távozott. Takács és Schadl egy kávézóba mentek, majd a nő autóval távozott a helyszínről.

A lap a nyomozati iratokra hivatkozva azt írja, hogy Takács és Schadl vitatkozhattak valamin.

Schadl ezután újra megjelent az Igazságügyi Minisztériumban, ahol ismét eltöltött 40 percet. Azt nem lehet tudni, hogy a végrehajtók egykori elnöke kivel tárgyalt, de annyi bizonyos, hogy Völner Pál és ő három perc különbséggel távozott a minisztériumból, 10 óra után. 

A 24.hu az ügy kapcsán megkereste az Igazságügyi Minisztériumot, akiktől azt kérdezték, hogy kikkel tárgyalt Schadl György és Takács Katalin, illetve arra is kíváncsiak voltak, hogy ezeken a megbeszéléseken jelen volt-e hogy Völner Pál vagy Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Igazságügyi Minisztériumba való beléptetéseket a Készenléti Rendőrség végzi, a belépési adatokkal ők rendelkeznek, azonban ezen adatokat maximum egy évig tárolják csak. A tárcánál fontosnak látták közölni, hogy Varga Judit aznap Miskolcon tartózkodott.

Mint írták, a miniszter reggel 8 és 12 óra között egy védelemipari konferencián vett részt Palkovics László akkori innovációs és technológiai miniszter társaságában a Miskolci Egyetemen.

Morvai Attila, Schadl György ügyvédje elmondta, hogy a találkozók nem voltak relevánsak az eljárás szempontjából, ezért sem került bele a vádiratba, továbbá közölte: Takács Katalin semmilyen módon nem részese a büntetőügynek.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük