Schadl György a feleségével üzente meg, milyen döntést vár el a fegyelmi bíróságtól

közélet

Volt, hogy a feleségével üzente meg Schadl György, milyen döntést vár el a végrehajtók fegyelmi bíróságától, de olyan is előfordult, hogy Völner Pállal meggyőztek egy minisztériumi főosztályvezetőt, hogy hibázott, amikor feljelentést tett egy végrehajtó ellen, írja a Telex a portál birtokába került nyomozati anyagok és tanúvallomások alapján.

Mint írják, a végrehajtói kar elnöke fegyelmi ügyekkel állíttatta félre az ellenségeit, és meg is akasztott eljárásokat. Ebben egy törvénymódosítás volt a segítségére, amit Völner Pál közreműködésével vittek át az Országgyűlésen, és amely a mai napig hatályban van.

A portál emlékeztet rá: a feljelentéseket első- és másodfokon háromtagú fegyelmi bíróságok tárgyalják meg. Korábban csak hivatásos bírók lehettek tagjai a fegyelmi tanácsoknak, 2020-ban azonban úgy változtatták meg a végrehajtási törvényt, hogy első fokon már csak egy bíró ül a testületben, és rajta kívül két szakülnök van. A szakülnökök olyan végrehajtók, akiket az MBVK – Schadl vezette – elnöksége választ meg négy évre. 

A tanúvallomások szerint Schadl akarata érvényesült a mai napig hatályos törvény módosításakor. A Schadl-ügy három vádlottja a nyomozati anyagok szerint biztosan benne volt a tanácsokban: Schadl-Baranyai Helga (Schadl György felesége), valamint Forrai Miklós és Szabó Balázs, írja a Telex.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük