Orbán Viktor: Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

közélet

A tisztavatáson háborúról és migránsokról is beszélt a miniszterelnök.

Az idei tisztavatáson tartott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. A politikus kiemelte: az idei az első alkalom, hogy a Ludovika épülete előtt tesznek esküt a rendvédelmi szervek új tagjai, ami fontos, hiszen a Ludovika jelkép, egyet jelent a haza iránti hűséggel, vagyis azzal, hogy erőseknek kötelességük megvédeni a gyengébbeket.

Orbán a felelősséget vállaló fiatalokat, azok születi dicsérte, és arról beszélt, a tiszti hivatással azt vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt állítanak.

Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng, ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek” – folytatta a miniszterelnök, kiemelve, a rengés epicentruma a szomszédunkban van: „korunk nagy háborúja tőszomszédségunkban zajlik, közben délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat

– fogalmazott. Szerinte ezért „szükség van erős államra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és erős rendvédelmi szervekre”.

Ki kell képeznünk, fel kell vérteznünk magunkat, mert olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak, ezért minden egyes nap erősítenünk kell saját védvonalainkat, és erősíteni rendvédelmi szerveinket – emelte ki. Orbán szerint az elmúlt évtizedekben a rendőrök bizalmat szereztek, meg is őrizték, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy ma „Magyarország Európa egyik vagy talán a legbiztonságosabb országa”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük