Orbán Viktor azonnali hatállyal felmentette az országos kórház-főigazgatót

közélet

Jenei Zoltántól, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjétől sebesen váltak meg.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata az országos kórház-főigazgató felmentéséről. A kormányfő az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva, az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatót tisztségéből 2023. november 30-ai, tehát azonnali hatállyal felmentette, írja a 24.hu.

A Belügyminisztérium csütörtökön kora este megerősítette, hogy Pintér Sándor javaslatot tett Jenei Zoltán felmentésére Orbán Viktornak, de a hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig híreszteléseket nem akartak kommentálni. 

Lapinformációk szerint Jenei mellett a gazdasági főigazgató-helyettest, Tóbiás Tamást is menesztették. A lap úgy tudja, hogy rajtuk kívül más vezetőket is elküldtek. 

A Népszava szerint a főigazgató menesztésének hátterében az is szerepel, hogy nem bizonyult sikertörténetnek az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük