Karsai Dániel: Felhívom a jogvégzett Gulyás úr figyelmét arra, hogy téves a szakmai álláspontja

közélet

Ezúton szeretném ismeretlenül is megköszönni Gulyás Gergelynek, hogy jobbulást kívánt nekem és hogy bízik a csodákban. Döntéselméleti szempontból viszont a csoda fogalmával nem tudok mit kezdeni, hiszen az természeténél fogva meglepetés. – írta a Facebookon Karsai Dániel, miután ügye a csütörtök délutáni kormányinfón is előkerült. Gulyás Gergely arról beszélt, hogy „jobbulást kíván” Karsainak, majd amikor emlékeztették, hogy halálos beteg, úgy reagált, hogy bízni kell a csodákban.

Karsai ezért azt írja: 

köteles tisztelettel, de továbbra is követelem, hogy a kormány biztosítsa az életvégi döntéshez való jogot nekem és minden magyar állampolgárnak. Egyben felhívom a jogvégzett Gulyás úr figyelmét arra, hogy téves azon szakmai álláspontja, hogy ember életéről ember nem dönthet. Az Alaptörvényben is foglalt emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jog ugyanis pontosan ezt jelenti.

Karsai arra is felhívta a miniszter figyelmét, hogy ha – nagyon helyesen – ellenzi a halálbüntetést, akkor az életbüntetést miért nem. „Csak fizikai kínszenvedést tartalmazó és minden méltóságot nélkülöző létezés ugyanis nem más, mint büntetés. Az ilyen büntetés ellen viszont kötelező a fellebbezés lehetősége, ami csak az élet méltóságteljes befejezésről való döntés biztosítása lehet.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük