Elítélte a pedofíliát, de kiállt Novák Katalin döntése mellett a NOE vezetője

közélet

Elítélte a pedofíliát, majd kiállt Novák Katalin kegyelmi döntése mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) vezetője, Kardosné Gyurkó Kata.

„A NOE az 1987-es megalakulása óta változatlan értékek mentén működik, amelynek a család és a gyermekek feltétlen tisztelete az alapja. A 2020-ban kiadott állásfoglalásunk ma is ugyanúgy érvényes. Nagycsaládosként és ötgyermekes édesanyaként a pedofília minden formáját elutasítom. Elnök Asszony kegyelmi döntését tiszteletben tartjuk”

– írta az eredeti posztban, majd nem sokkal később törölte az utolsó mondatot.

A 444 egyik olvasója vette észre a NOE egy 2020-as közleményét a pedofil bűncselekmények büntetési tételek szigorításáról, amelyben ezt írják:

„Ezt a biztonságot azonban nyomasztó árnyékként fenyegeti minden olyan döntés, amely súlyos büntetés nélkül hagyja a gyermekek elleni bűncselekményeket, biztatást adva ezzel a pedofil hajlamú embereknek, s kockáztatva a bűnismétlés lehetőségét. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy abban az esetben, ha valaki bizonyítottan pedofil bűncselekményt követett el gyermekeink között járhasson vagy dolgozhasson.”

Egyébként az egyesület 2018-ban Novák Katalinnak adta a NOE-díjat „a családokért, kiemelten a nagycsaládokért végzett rendkívüli, áldozatos munkájáért.”

UPDATE: Azóta az RTL is megkereste az elnök asszonyt, aki nem mellesleg a Fidesz érdi polgármesterjelöltje lesz, aki elkezdte a magyarázkodást. Azt írta: „Egy érdi lakos hívta fel a figyelmemet a poszt később törölt mondatának a félreérthetőségére. A jelzést megköszönve tájékoztattam őt és mindenki mást is (ez a komment a mai napig olvasható), hogy elfogadom az észrevételt és korrigálom a posztot annak érdekében, hogy teljesen egyértelmű legyen: ötgyermekes édesanyaként a pedofília minden formáját elutasítom és elítélem. A poszt módosítása tehát nyilvánosan történt, azt nem titkoltam, sőt, megköszöntem a jelzést.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük