Egy hete leállt a közigazgatás állásportálja, így azt sem tudni, hány tanárt keresnek

közélet politika

Az sem világos, hogy mikor indulhat újra – írta meg a Népszava.

Egy hete nem működik a Belügyminisztérium közigazgatási állásportálja – ezt az oldalt üzemeltető cég, az IdomSoft Zrt. erősítette meg az RTL Híradónak. Az indoklás szerint alkalmazáshiba miatt, a javításon pedig dolgoznak, azt viszont nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor működhet újra.

Tanárok, óvónők, színházi dolgozók, börtönőrök, vagy épp falugondnokok is ezen az oldalon keresztül tudtak leggyorsabban és legegyszerűbben állást keresni. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a csatornának elmondta: – Ha valaki szeretne gyorsan betölteni egy álláshelyet, akkor ez volt a leggyorsabb és legjobb módja. Tényleg az egész országban mindenki láthatja, hogy egy adott helyen kire van szükség. Ezeket az álláshirdetéseket tudták továbbítani egymásnak a kollégák és ez most egy olyan időszak, amikor nagyon fontos lenne, hogy egy ilyen portál működjön. Az oldal hiányában álláskeresésre a Facebook-csoportok és a helyi újságok maradtak – tette hozzá.

A közigazgatási állásportált 297 millió forint uniós támogatásból hozta létre annak idején a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium, s többek között arra is alkalmas volt, hogy nyomon lehessen követni, mekkora a tanárhiány az országban. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ez alapján azt feltételezte, hogy a leállás akár szándékos is lehet: – Az lehet az egyik ok, hogy meg szeretnék akadályozni, hogy kiderüljön, hány tanár mondott már fel, hány helyen keresnek tanárokat. Elképzelhető az is, hogy hosszú távon egyszerűen megszüntetik ezt a rendszert, nehogy lebukjanak. De az is lehet, hogy most keresik gyorsan a technikai lehetőségeket, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a tanárok álláshelyeinek a száma ne derüljön ki ebből a rendszerből – mondta a politikus.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük