Csődbe ment a lélegeztetőgép-botrányban érintett cég, négymilliárd forint tűnt el

közélet

Négymilliárd forintos szerződést kötött a TMT Technics Kft. a Külügyminisztériummal, hogy lélegeztetőgépeket vegyen a Covid-járvány közepette. A gépek azóta egy vámáruraktárban porosodnak a Momentum képviselője szerint, használni senki nem használta őket, eladni senkinek nem tudják még töredékáron sem, a 4 milliárd forint viszont elpárolgott. A cég állítólag most megszűnik. – írja a Telex.

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője írta meg a közösségi médiában, hogy március 20-án a TMT Technics Kft., vagyis a cég, amely 4 milliárd értékben szerzett be vastagon túlárazott lélegeztetőgépeket a Külügyminisztérium megbízásából még 2020-ban, tulajdonosai megszüntetik a céget.

Nahát, szokták mondani. Tehát egy újabb, a mutyiban vastagon sáros cég tűnik el úgy, hogy a mai napig nem tudjuk, hogy hova tűnt adófizetők négymilliárd forintja – írja bejegyzésében a politikus. Kiírása szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem nyilatkozik az ügyben, az ügyészség nem csinál semmit, pedig még feljelentést is tett az ügyben. A további lépésekről beszámol majd folyamatosan – ígéri Gelencsér.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük