Orbán Viktor facebook videó

Állam elleni bűncselekmény miatt feljelentették Orbán Viktort

közélet

A DK két politikusa állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, illetve hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a miniszterelnök ellen. Az ügyészség döntött az Orbán Viktort érintő feljelentésről.

„Az állam elleni bűncselekmény feljelentése elmulasztásának vétsége és más bűncselekmények miatt Gy. Németh Erzsébet és Ráczné Földi Judit által tett feljelentést, mivel a cselekmény nem bűncselekmény elutasítom” – írja határozatában a Fővárosi főügyészség. 

Gy. Németh Erzsébet és Ráczné Földi Judit a Demokratikus Koalíció politikusai, állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés gyanúja miatt a Nemzetközi Beruházási Bank (orosz kémbank néven híresült el) ügyében tett feljelentést Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

A két ellenzéki politikus szerint Magyarország érdekeinek elárulásával egyenértékű, hogy Orbán Viktor korábban engedélyezte az akkor még részben a kormánya kezében lévő, orosz Nemzetközi Beruházási Bank itteni magyarországi működését. Az Orbán-kormány végül az ukrajnai háború kitörése után szakított a Nemzetközi Beruházási Bankkal.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük