A Fidesz leszavazta, hogy a Belügyminisztérium tájékoztasson a kórházi fertőzésekről

közélet

A kormánypárti képviselők javaslatára levették az Országgyűlés népjóléti bizottságának napirendjéről a Belügyminisztérium tervezett tájékoztatóját a „kórházak tisztaságáról és higiéniás állapotáról” – adta hírül a hvg.hu.

Varga Zoltán, a testület DK-s elnöke szerint a fideszes képviselők azzal indokolták a napirendi pont levételét, hogy „politikai hisztériakeltés” folyik az ügyben, noha Varga szerint ez az egyik legfontosabb kérdés, ami a magyar társadalom minden tagját érinti.

A kórházi fertőzések, a szülészeten talált patkányok, az ágyipoloska-fertőzés nemcsak a bizottságnak, mindenkinek fontos. Ha erről egy szakbizottságot nem engednek beszélni, az nem csak gyávaság, hanem bűn, amiért előbb-utóbb mindenkinek felelnie kell. – mondta az ellenzéki politikus a hvg.hu tudósítása szerint, amelyre a bizottság fideszes alelnöke, Kovács Sándor részrehajlással vádolta Vargát.

A kórházi fertőzések ügye azért aktuális, mert a Direkt36 a napokban számolt be arról, hogy sokkal több eset van, mint amiről hivatalosan beszámolnak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük