Az LMP azt szeretné, hogy mindenki kapcsolja le a lámpát ma este

környezet

Az LMP a Föld órája alkalmából arra kér fel mindenkit, hogy szombat este 20.30 és 21.30 között ne használjon áramot, kapcsolja le a lámpákat – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté az LMP Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján azt mondta, minden év márciusának utolsó szombatján tartják az akciót. A kezdeményezéssel arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy „túlfogyasztjuk az erőforrásainkat” – tette hozzá. Kiemelte ugyanakkor, hogy ez az akció nem elegendő, sokkal több lépésre és mélyebb beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy megvédjük a Földet.

A magával hozott órára mutatva azt mondta, a vekker azt szimbolizálja, hogy rövid az idő a cselekvésre. Az LMP szerint annak több szinten kell megvalósulnia: kapcsoljuk le a lámpát, de legyünk arra is tekintettel, hogy a teljes életmódunkat meg kell változtatni, és vissza kell fogni a fogyasztást. Nagyobb arányban kell támaszkodni a megújuló energiára, a szél- vagy a napenergiára – hangsúlyozta.

Éppen ezért arra szólítjuk fel ezen a napon is a magyar kormányt, hogy oldja fel a szélerőművek telepítésével, üzemeltetésével kapcsolatos korlátozást, amit 2016 óta hatályban tartanak

– fogalmazott Kanász-Nagy Máté, hozzátéve, hogy a napenergia felhasználását érintő korlátozásokat is fel kell oldani. A politikus felszólalt továbbá az akkumulátorgyárak építése ellen, megjegyezve, hogy ezek víz- és áramigényét már nem bírja el az ország.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük