Nem tudnak félretenni a magyarok, mert nincs miből

gazdaság

Egy ezer fős reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a magyarok kétharmadának azért nincs elegendő megtakarítása, mert nincs pénzük. A felmérés arra is választ adott, hogy anyagilag biztonságban érzik-e magukat, és mibe fektetnének, ha tehetnék. – írja az Index.

A magyarok mindössze 31 százaléka érzi magát anyagilag biztonságban, és 39 százaléka rendelkezik legalább egy hónapra elegendő megtakarítással – derült ki egy ezerfős, reprezentatív, internetes kutatásból.

A Portfolio megbízásából készített felmérésből kiderül az is, hogy a válaszadók mindössze 18 százaléka rendelkezik 6 hónapra elegendő pénzügyi tartalékkal, 61 százaléka viszont legfeljebb egy hónapig bírná ki jövedelem nélkül. A válaszadók fele pedig úgy érzi, hogy legalább kétévnyi megélhetéshez elégséges megtakarítás kell ahhoz, hogy anyagilag biztonságban érezze magát. – részletezi a cikk.

A válaszadók közül a legtöbben azt nyilatkozták, hogy a nem rendszeres típusú megtakarításukat készpénzben, lekötött bankbetétben és állampapírban tartják. Míg a rendszeres megtakarítási formák közül az életbiztosítás és nyugdíjpénztári megtakarítás a leggyakoribb.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük