Brutális drágulás következik a Balatonnál, akár 40 százalékkal is többe kerülhetnek a szállások

gazdaság

Az előrejelzések szerint idén tovább fog emelkedni a szálláshelyek ára a magyar tengeren, lesznek olyan szállodák, ahol 30 százalékkal többe kerülhet egy szoba, mint tavaly, azonban a legdurvább drágulás a magánszállások esetében következhet be, ahol akár 40 százalékos emelkedés is előfordulhat.

Várhatóan még a 2019-es csúcsnál is jobb lehet idén a belföldi turizmus, de a komoly áremelkedések nem fognak elkerülni minket.

A nyárral kapcsolatban egyelőre még nem érkeztek olyan visszajelzések, hogy teltház lenne, viszont a húsvéti hosszú hétvégére Zalakarosról a Szállás.hu már kapott egy olyan jelzést, az egyik partnerétől, hogy nincs több kapacitása az ünnepre – erről már Kelemen Lili marketing menedzser beszélt.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke úgy fogalmazott a Pénzcentrumnak, hogy szerinte nem lesz egységes változás a szállás árakban idén nyáron a Balaton partján. „Egyes kategóriák esetében várhatóan maradnak a tavalyihoz hasonló árak, például a magán és egyéb szálláshelyek körében korántsem biztos, hogy mindenki fog emelni” – mondta, majd hozzátette, a szolgáltatóknál azonban már biztosan készülnek a különféle számítások, hogy hol van az a szint, ahol még megtérül a kiadás, és mekkora összeggel érdemes vagy szükséges még emelni az árakat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük