Momentum: Novák Katalin az emberek helyett Orbán Viktor és a megszorítások oldalára állt

ellenzék Kormány politika

A Momentum közleménye szerint a kormány mindenkit átvert a választási kampányban és az elmúlt 12 évben. Azt hazudták, hogy a “fideszes gazdasági csoda” következtében folyamatosan nőni fog a magyar gazdaság, és egyre jobban és jobban élnek majd a magyarok. A párt szerint ma már látjuk, hogy a főleg EU-s pénzekre épülő fideszes gazdaságpolitika totális csődöt mondott, és azt hazudták, hogy számukra a magyarok, a családok, a munkahelyek védelme kiemelt fontosságú. Ezt hazudta Novák Katalin is, amíg a Fidesz alelnöke volt.

Novák Katalin ma már – elvileg – nem Orbán Viktor beosztottja, de a mai cselekedetével ezt egyszer s mindenkorra cáfolta. Köztársasági elnökként elvileg neki kellene kifejezni a nemzet egységét és őrködnie kellene az államszervezet demokratikus működése felett, de ő inkább az egyik első intézkedései között villámgyorsan létbizonytalanságba taszít 450 ezer katás vállalkozót és családjaikat.

Bár ő maga is azt állítja, hogy helyesebb lett volna, ha társadalmi egyeztetés előzi meg törvényhozást, mégis aláírta az egy nap alatt összetákolt törvényt és az emberek képviselete, a kiszámíthatóság helyett Orbán Viktor és a megszorítások oldalára állt.

A Momentum véleménye az, hogy ilyen válságos időkben egy felelős államfőnek nem a bizonytalanság elmélyítése a feladata, hanem a kiszámíthatóság biztosítása az emberek és a piac felé. A KATA szabályozására és szigorúbb ellenőrzésére szükség van, viszont ezt nem ilyen roham tempóban és nem ilyen összecsapott feltételekkel.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük