Cseh Katalin: A kormánynak nem hisznek Brüsszelben, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez!

ellenzék Európai Unió politika

Mint ismert, a Fidesz-kormány az EU-val való kiegyezés érdekében megígérte, hogy korrupcióellenes hatóságot állít fel. A hírre Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Facebookon úgy reagált, hogy ha a kormány valóban meg akarná oldani a korrupciós problémákat, akkor csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

A kormány hatalmas hitelességi deficittel küzd Brüsszelben. Egyszerűen fogalmazva: ezen a ponton már nehezen hisznek el nekik bármit. Csak az elmúlt hónapokban, a választások után voltak hajlandók hangnemet váltani, és egyáltalán tárgyalóasztalhoz ülni” – fejti ki bejegyzésében Cseh Katalin azt, hogy miért is hiteltelen a kormány ígérete.

A Momentum politikusa kiemeli, hogy a valódi megoldást az Európai Ügyészséghez való csatlakozás jelentené, amit a Momentum parlamenti frakciója már hónapokkal ezelőtt javasolt az Országgyűlésben.

Cseh Katalin szerint további problémát jelent, hogy semmi konkrétumot nem ismerünk, csak egy üres ígéretet kapott az Unió vezetése: Pontosan milyen jogkörei lesznek? Mi garantálja a függetlenségét és számonkérhetőségét? Vajon nyomozást folytathatnak?

A Momentum EP-képviselője hozzátette, hogy a magyar kormány az egyetlen, amely nem tudott megegyezni az Unióval, pedig nagyon fontos lenne, hogy hozzájussunk az EU-s források minél hamarabb, mert az tudná enyhíteni a hatalmas szociális és gazdasági válságot hazánkban.

„Mi viszont dolgozunk tovább: közvetlen forrásokért a magyar önkormányzatoknak, tisztességes vállalkozóknak, civil szervezeteknek. Ha a kormány továbbra is képtelen hazahozni az uniós pénzeket, ki kell nyitni a kaput azoknak az önkormányzatoknak, akik a legnehezebb feladatot fogják viselni a szociális válságban” – zárta bejegyzését Cseh Katalin.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük