Több tucat beteg lett rosszul, romlott ételt kaptak egy budai kórházban

egészség

Hányást és hasmenést okozott a hétfői ebéd betegek és egészségügyi dolgozók sokaságának a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – értesült a Magyar Hang több, egymástól független forrásból. Információik szerint 36, különböző osztályokon fekvő betegnek lett enyhe hasmenése. A lap szerint biztosra vehető, hogy a P. Dussmann Kft. által kiszállított étel okozta a hasmenést, ugyanis mint írják, különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál többé-kevésbé egyidőben jelentkeztek a tünetek.

„Mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyha jelenleg felújítás alatt áll, ezért annak elkészültéig, ideiglenesen a betegek élelmezését, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látjuk el. Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt ugyanazt a meleg ételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett” – közölte a társaság vezetője, Varga Krisztián a lappal, hangsúlyozva, hogy a történtek körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik.

Magyar Hang értesülését a kórház közleményben erősítette meg. „2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását” – írták, megjegyezve, hogy a kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt, közölték. Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük