Orbán Viktor: a jövő héttől a háziorvosi ellátást kezdik rendbe tenni

koronavírus

Ülést tartottak a védekezést irányító akciócsoportok. Áttekintettük az elmúlt két hét tendenciáit, felfutás jellemezte a két hetet, és ez jellemzi az előttünk álló heteket is, illeszkedve a megfigyelt nemzetközi trendekhez. Október végéig hallgattunk meg előrejelzéseket. A szükséges számú ágy október végéig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog. Eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltünk át, és ha szükséges, ez a szám növekszik majd. Meghallgattuk az iskolák működtetésért felelős államtitkárt, az őszi szünet a szokott rendben, október 23 és október 31-e között lesz. A határokon rend van” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, külön beszámolót kaptak az orvosi kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról, és a jövő héten a háziorvosok új szabályáról megalkotásáról folynak majd egyeztetések.

A célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösségeket hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátás javuljon. Ennek a pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni. Ha ezzel végeznek, akkor az operatív törzset és az orvosi kamarát arra kértük, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak„ – zárta beszédét a kormányfő.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük